вівторок, 26 січня 2016 р.

Рейтинг інвестиційної привабливості великих міст Київської області.

Розвиток міст Київської області залежить від поточних показників інвестиційної привабливості, показує сильні та слабкі сторони населених пунктів. Зайняті та відкриті ніші для розвитку бізнесу, а відповідно надходження додаткових коштів у бюджет.
Роздумуючи, які саме показники є основними для визначення інвестиційної привабливості, я зупинився на таких:
  • Доходи бюджету на одного мешканця (грн./чол.).
  • Кількість юридичних осіб на одного мешканця.
  • Обсяг роздрібного товарообороту підприємств (грн./чол.).
  • Міграційний рух населення (чол.).
  • Прийнято в експлуатацію м2 житла по відношенню до площі міста.
Для складання рейтингу були вибрані міста Київської області з населенням більше ніж 47 тис. мешканців, а саме Ірпінь - 82102 чол., Біла Церква - 206371 чол., Бровари - 99971 чол., Фастів - 47128 чол., Бориспіль - 60251 чол..

1. Доходи бюджету на одного мешканця 2016 р. - цей показник є характеристикою економічної спроможності та розвитку міста. Скільки місто планує та отримає доходів відповідно на кожного її мешканця.


2. Кількість юридичних осіб на одного мешканця. Показник вказує на умови ведення підприємницької діяльності та зручності проходження процесу реєстрації юридичної особи у відповідному місті. Також цей показник вказує на надходження податків до бюджету.

3. Обсяги роздрібного товарообороту підприємств. Його можна розглядати, як результат діяльності підприємства торгівлі і від нього залежить обсяг валового доходу і прибутку, що характеризує ефективність торгової діяльності в відповідному місті.


4. Міграційний рух населення. Це є важливий показник, який вказує наскільки місто є комфортним для життя, його географічну та туристичну привабливість.  


5. Прийнято в експлуатацію м2 житла по відношенню до площі міста. Показник вказує наскільки швидко розвиваються міста, яким чином вони розбудовуються та який очікуваний приріст населення. Доходи бюджету від пайової участі.



Підводячи підсумок отримуємо рейтинг інвестиційної привабливості міст:

Немає коментарів:

Дописати коментар